blogpagina

Wijntjes proeven bij de Sligro

Wijnen Sligro

Na mijn blog over Culifair, waar de wijnen werden geschonken uit het assortiment van de Sligro, kreeg ik een uitnodiging om eens langs te komen bij de Sligro in Goes om kennis te maken met het wijnassortiment. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Jaren geleden ben ik weleens in de Sligro in Goes geweest en ik wist nog goed waar de wijn stond, achterin. Dat klopt niet meer, in november is de Sligro verbouwd en nu zit de wijnafdeling links van voor in de winkel. Er is veel met hout gewerkt en ik vind het er erg mooi uitzien. Ook hangen her en der informatieborden over bijvoorbeeld een bepaald wijnhuis, wijnsoort of druivenras, leuk om wat extra informatie te lezen.

wijnen Sligro

Wat is er te halen?

Niet alleen is de winkel verbouwd, het assortiment is ook veel groter geworden. Je hebt keuze uit ongeveer 650 wijnen uit heel de wereld, van goedkope(re) instapwijnen tot duurdere kwaliteitswijnen en een trede hiertussen. Het is echt een uitgebreid aanbod en voor iedere gelegenheid ben je hier aan het juiste adres, altijd handig!

De inkopers gaan zelf langs bij veel wijnhuizen. Wat jammer kan zijn, verteld Lennart de Looff: “Soms is er een mooi wijnhuis met heerlijke wijn maar dan blijkt dat de productiecapaciteit te laag is, wij kunnen de wijn dan niet aanbieden aan onze klanten. Als Sligro moet je genoeg capaciteit hebben om veel te kunnen leveren, dit geldt dus ook voor de wijnhuizen waarvan we de wijnen in ons assortiment opnemen.”

wijnen Sligro

Wijntje erbij?

Ik wist niet dat het assortiment zo uitgebreid was, ook krijg je goed advies, zo is er een barretje waar verschillende wijnen te proeven zijn, vaak de wijnen die deze week in de aanbieding zijn. Zelf hebben we ook een aantal wijnen mogen proeven. Mijn favoriet waren de ‘Kono’ sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en de grüner veltliner ‘Höpler’.

Omdat het zaterdag elf uur ’s ochtends was, hebben we het maar even bij een paar witte wijnen gehouden, ik wil zeker nog eens terug om verschillende rode wijnen te proeven 😉