blogpagina

Genieten op CuliFair in Goes

CuliFair in Goes

Lekker weer, een wijntje in je hand en allerlei culinaire lekkernijen, wat wil een mens nog meer? Tijdens CuliFair in Goes afgelopen dagen was het allemaal te vinden, ik was natuurlijk ook van de partij!

CuliFair sfeer

We kwamen rond half zeven aan op de Grote markt in Goes, het was al gezellig druk! De zon scheen nog heerlijk, er was muziek en iedereen genoot van een hapje, een drankje en gezelligheid. Precies wat wij ook gingen doen!

Wel zo fair

Wat CuliFair anders maakt dan andere foodtruckfestivals, is de fairtrade gedachte. Alle restaurants werken met fairtrade, streek- en biologische producten. Zelfs de borden en het bestek zijn biologisch afbreekbaar!

De keuze is reuze

Wat ik vooral leuk vind zijn de verschillende restaurants en omdat het kleine porties zijn, de mogelijkheid om verschillende gerechtjes te proeven. De keuze is heel uiteenlopend: van kreeftensoep tot een hotdog, pad thai, pulled chicken of een lekker stukje worteltaart. Qua eten zit je hier sowieso goed! Hoe zit dat met de wijn?

Wijntje erbij?

Bij het eten heb ik zowel de witte als de rode wijn gedronken. Beide wijnen zijn ook fairtrade. De witte wijn was een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc uit 2017. De wijn rook heerlijk tropisch en smaakte lekker fris! Ik dronk hem in combinatie met een kreeftensoep en een portie sushi. Prima combinaties!

witte wijn CuliFair

Bij mijn rode wijn koos ik voor de pad thai, een Thais gerecht met rijstnoedels en een frietje met Vlaamse stoverij. De rode wijn was ook een Zuid-Afrikaanse wijn, een merlot uit 2016. De wijn rook naar rijp rood fruit en dronk lekker weg, was niet te ‘zwaar’. Ideaal omdat hij zo makkelijk matcht met de verschillende gerechten en met dat warme weer heeft volgens mij ook niemand zin in een hele complexe, krachtige wijn.

rode wijn CuliFair

We sloten af met een stukje taart en gingen helemaal voldaan naar huis, volgend jaar zijn we er zeker weer bij! Ben jij ook geweest? Ik ben benieuwd hoe jij CuliFair hebt ervaren en wat je het lekkerst vond!