blogpagina

Zin in glühwein? Maak het zelf met dit recept

zelf glühwein maken

Wie heeft er deze dagen nou geen zin in glühwein? Ik in ieder geval wel. Wist je dat je dit heel simpel zelf kan maken? Ik geef je een lekker recept, misschien heb je zelfs alle ingrediënten al wel in huis.

Natuurlijk kan je ook gewoon een flesje halen bij de supermarkt, maar het zelf maken is zo leuk! Het is simpel, je huis ruikt lekker en als je het zelf maakt, geniet je er altijd toch nét iets meer van. Plus: in de flessen in de supermarkt zit vaak enorm veel suiker.

Wat heb je nodig?

  • 1 fles (beetje stevige) rode wijn (ik koos voor een cabernet sauvignon-syrah van de AH)
  • 3 sinaasappels (1 voor de garnering)
  • sap van een kwart/halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs (eventueel meer voor de garnering, ziet er wel gezellig uit)
  • 2 kruidnagels (eventueel meer voor de garnering)
  • schepje suiker/honing naar smaak

zelf glühwein maken

Easy, peasy!

Snij 2 sinaasappels in schijven, je kan met een zeste snijder de schil er apart bij doen, geeft nog net iets meer smaak af. Gooi dan alles (behalve de suiker en citroen)  bij elkaar in de pan en zet het op een laag vuurtje. Voeg eerst een klein beetje citroensap toe en proef na een poosje eens, je kan er beter iets bij doen want eruit halen gaat moeilijk worden ;). Voor suiker of honing geldt hetzelfde, het best is om per persoon kijken wat je wilt en in je glas/mok een schepje suiker toevoegen.

That’s it! Makkelijk he? Laat de boel minimaal een uurtje trekken, hoe langer de smaken kunnen intrekken, des te lekkerder het wordt én je huis gaat er heerlijk van ruiken. Zorg er wel voor dat je in de gaten houdt dat de wijn niet kookt. Dan verdampt de alcohol namelijk en dat willen we niet. Is de wijn goed op smaak en heb je ondertussen wel lang genoeg gewacht? Schenk je gloeiwijntje dan over in een andere pan door een zeefje. Snij wat schijfjes sinaasappel, prik er een kruidnagel in en voeg eventueel ook nog een steranijsje toe, ziet er toch cozy uit?

Most winederful time of the year

Stof je allermooiste mok, glas of beker af, zet het volume van de kerstmuziek voluit, benen op de bank, glas glühwein erbij en genieten geblazen! Cheers!