blogpagina

Review witte wijn: Palacio Del Almirante, Verdejo, AH

rueda verdejo

Als je gek bent op een jonge, frisse wijn dan is verdejo vast jouw ding. Deze Spaanse verdejo uit de Rueda streek is door Albert Heijn geselecteerd in de excellent selectie. Is dat terecht? Ik proefde het voor je!

Houd jij van een grüner veltliner of een sauvignon blanc? Dan is dit ook een wijn voor jou!

Geur & Kleur

De wijn heeft een blanke kleur en ruikt heerlijk fruitig. Ik herken er zowel groen fruit als een vleug tropisch fruit in. De specifieke geuren die ik eruit haal zijn groene appel en lychee. Wat ruik jij? Gebruik hiervoor de aromacirkel.

Smaak, Wijn & Spijs

De wijn smaakt fris, jong, ‘knisperend’. Ik dronk deze wijn in combinatie met een licht oosters gerecht: noodles met kip en boontjes. Eigenlijk paste dat heel goed! Deze wijn matcht goed met lichte gerechten, zorg er wel voor dat het eten niet te pittig is.

Wat eet ik bij de borrel?

Het fijne aan deze wijn is dat hij makkelijk is te combineren. Denk aan lekker zomerse hapjes, zoals: ham met meloen, noten, sushi, harde kazen.

Wat eet ik bij het diner?

Lichte oosterse gerechten, schaal- en schelpdieren, witvis of wat dacht je paella?

verdejo

De wijnboeren zijn blij met ons.

Verdejo is dé druif van de Rueda streek. Veel mensen vinden deze wijn lekker omdat hij toegankelijk is, lekker fris en niet te gecompliceerd. Wist je dat Nederland de grootste afnemer is van de wijnboeren in de Rueda streek?

Wat betekent het excellent keurmerk?

In het magazine ‘Perswijn’ legt Spike Huisman, manager categorie wijn, uit: ‘We koppelen onze naam aan de huiswijn die we verkopen, maar waarom zouden we ons beperken tot de huiswijn? Waarom brengen we niet een goede Rioja of Bordeaux onder onze eigen naam uit?’ Het kenmerk ‘AH excellent’ maakt het voor de Albert Heijn mogelijk om wijnen uit herkenbare gebieden en van een hoger segment aan te bieden.

Vind jij deze wijn net zo excellent als Spike? Ik keur hem in ieder geval goed en schenk ‘m nog even bij!

Proefnotitie

[table id=12 /]