blogpagina

Review witte wijn: Settesoli Pinot Grigio, AH

Bij deze warme dagen past dit etiket toch perfect? De Settesoli Pinot Grigio die ik bij de Albert Heijn haalde, ziet eruit als een heerlijke zomerwijn. Echt een wijn die je bij de barbecue opentrekt of op een zomerse avond bij je pasta inschenkt. Smaakt hij ook zo? Let’s find out!

Geur & Kleur

De wijn is erg licht, heeft een blank witte kleur.

Perzik, vlierbloesem en een vleugje meloen zijn de geuren die ik uit de wijn haal. De intensiteit van de geur is normaal. De wijn ruikt echt zoals een Pinot Grigio vaak ruikt, fris als een droge wijn maar ook ergens een klein zoetje.

kleur en geur

Smaak – wijn & spijs

Genoeg over de geur en kleur, is de wijn nou lekker of niet? Ik houd van Pinot Grigio, wanneer ik zin heb ik een lekker, toegankelijk wit wijntje kies ik hier vaak voor. Zoals ik net al aangaf bij de geur, geldt ook voor de smaak dat Pinot Grigio droge wijn is maar wel een klein licht zoetje heeft. Houd je alleen van hele droge wijnen? Dan is deze misschien nét iets te zoet voor je.

Wat eet ik bij de borrel?

Deze wijn is makkelijk te combineren, kies bij de borrel bijvoorbeeld voor: toastjes met kruidenkaas, pistache noten, serranoham of kies voor de kaas die perfect bij Pinot Grigio matcht: Bel Paese kaas.

Wat eet ik bij het diner?

Een andere perfecte kaas bij Pinot Grigio is verrassend genoeg mascarpone! Maak bijvoorbeeld een pasta met tomaat-mascarpone saus of  een heerlijke pizza met rauwe ham en truffelmascarpone. Of doe eens gek en combineer je wijn met een dessert. Bijvoorbeeld dit recept met mascarpone en perzik.

Geen mascarpone-fan? Deze wijn gaat ook goed samen met een salade, schelp- en schaaldieren en paddestoelen.

Pinot Grigio?

Pinot Grigio is de Italiaanse naam voor Pinot Gris in Frankrijk. Oorspronkelijk is dit een Franse druif. Italië is wel het land dat dit druivenras populair heeft gemaakt. Smaken die je in deze wijn kan proeven zijn: amandelen, honing, perzik, bessen, citrus. In Duitsland heet dit druivenras Grauburgunder en in Oostenrijk Grauer Burgunder.

Proefnotitie

[table id=9 /]