blogpagina

Review witte wijn: Mooiberg, sauvignon blanc, Aldi

mooiberg

Grote kans dat je deze week gaat barbecueën. Stokbroodje hier, sateetje daar. Maar dan dé vraag: welke wijn kies je erbij? Misschien wel deze Mooiberg sauvignon blanc van de Aldi. Ik proefde hem voor je.

Conclusie: ik zeg doen. Het is een heerlijk droog, fris, wijntje. Een allemansvriend. Kost niet te veel en daarom perfect voor een barbecue waar nog wel eens wat flesjes doorheen kunnen gaan.

Geur en kleur

De wijn is lichtgeel van kleur en de geur die je meteen herkent is de geur van fruit. Wanneer je de wijn goed walst, herken je de geuren van citrus en grapefruit. Grote kans dat je ook een vleug groene appel ruikt. Klinkt als een heerlijk zomerwijntje, niet waar?

mooiberg

Smaak – wijn & spijs

De wijn smaakt fris en fruitig. Je proeft duidelijk dat vleugje groene appel terug. Het is een toegankelijke smaak met een redelijk lange afdronk. Wat eet je hier bij? Maak je niet al teveel zorgen over het kiezen van de juiste combinatie, dit is een wijn die vrij makkelijk matcht. Toch geef ik je tips voor de beste match.

Wat eet ik bij de borrel?

Drink deze wijn met een lekker kaasje, kies dan voor geitenkaas, Gruyère of Gouda.

Wat eet ik bij het diner?

Zoals ik al zei: lekker bij de barbecue! Deze wijn gaat goed samen met gegrild vlees (vooral met lam), gegrilde vette vis en vegetarische gerechten.

Waar komt deze wijn vandaan?

De wijn komt uit Zuid-Afrika, uit het wijnbouwgebied Paarl. Dit gebied ligt ongeveer 70 kilometer ter noordoosten van Kaapstad. Door de gemiddeld hoge temperatuur komen hier krachtige rode wijnen vandaan van cabernet sauvignon, shiraz, pinotage en merlot. Deze Mooiberg komt van de hoger gelegen, koelere hellingen. Hier groeien de druiven voor de witte wijnen. Naast sauvignon blanc groeien hier veel chardonnay druiven.

Geniet allemaal van het mooie weer deze week. Heb je deze Mooiberg opengetrokken bij de barbecue? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Proefnotitie

Land/streekZuid Afrika, Paarl
DruivensoortSauvignon Blanc
WijnhuisMooiberg
Kleur/helderheidLichtgeel
Geur/aromaGrapefruit, groene appel
SmaakFris, fruitig
Alcohol13%
Lekker bijLamsvlees, vette vis, vegetarische gerechten en kaas
Prijs (Aldi)€3,99
Beoordeling

Hi, Ik ben Amber!

Ik ben dól op wijn. De wereld van wijn is zo ongelofelijk groot en interessant. Ik schrijf hier graag over op deze website. Hier lees je alles over druivenrassen, wijngebieden, wijnspijs en activiteiten. De leukste wijnactiviteit geef ik zelf ;) Dat is natuurlijk een wijnproeverij!

Populair

Je eigen wijnproeverij box

Iets te vieren of zin in een gezellige avond met vrienden/vriendinnen en lekkere wijn? Een keer wat anders dan een Netflix marathon of wijn op het terras pimpelen? Denk dan eens aan een wijnproeverij!

1 Comment

 1. Hallo Wijnwuuf!
  Sinds ik bij de Aldi winkel (2013, denk ik) koop ik deze wijn. In het begin zat er zelfs nog een stickertje op dat de wijn een prijs had gewonnen. Ik heb lang in ZA gewoond en ken de smaken. Ik vond hem toen goede waar voor z’n geld.
  Elk jaar proefde de wijn weer even anders. Zeker niet zo goed als 2013. Even wennen.
  In 2019 kocht ik de wijn van 2018 en vond hem niet te drinken. De 2e fles, als test, was nog erger. Sinds begin dit jaar zoek ik overal alternatieven en betaal meestal 8 euro omdat ik de 2018 versie niet kan pruimen. (Ernstige droogte in de West-Kaap de oorzaak?)
  Dus eigenlijk kocht ik deze wijn, maar al maanden dus niet meer. Ik besef nu hoe anders een echte Sauvignon Blanc smaakt, zoals de Breaker Bay 13% uit Nieuw-Zeeland die ik bij Gall & Gall in de aanbieding kocht. Ik zou liever 3.99 betalen, maar helaas!
  Je beoordeling is waarschijnlijk voor het jaar 2017, die nog goed was.
  Proost!
  Nic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Shopping cart close