Review witte wijn: Wild Pig viognier, AH

Wild Pig viognier

Wild Pig, dit etiket komt je misschien wel bekend voor. Zelf woon ik tegenover de Albert Heijn en ik kom hier (bijna) dagelijks. Deze flessen vallen me altijd op. Toch heb ik er nog niet eerder naar gepakt, tijd om daar verandering in te brengen! Er zijn maar liefst zeven(!) soorten wijn die de Albert Heijn verkoopt van ‘Wild Pig’. Ik ging voor de viognier. Was dat de beste keus?

Naast de Viognier verkoopt de Albert Heijn ook een chardonnay en sauvignon blanc, merlot, carbenet sauvignon, syrah én een syrah rosé. De keuze is reuze.

Geur en kleur

De wijn heeft een lichtgele kleur.

De geur is zeer aanwezig en mensen, hij ruikt echt heer-lijk. Je ruikt heel goed abrikoos in deze wijn terug. Ook citrus en perzik zijn aanwezig.

Geur en kleur

Smaak – wijn & spijs

Ik heb hoge verwachtingen van deze wijn door de heerlijke geur. Vol verwachting neem ik een slok.. hmm ik ben niet meteen overtuigd. Nog een slok, nee weer niet overtuigd. Jammer, de smaak valt me een beetje tegen. Hij is niet vies, maar ik had hem lekkerder verwacht. Smaken verschillen natuurlijk. Het is vooral de afdronk, de nasmaak die ik niet zo lekker vind. Als de wijn in mijn mond zit proef ik wel degelijk het fruit terug maar de smaak verandert al snel in een ietwat ‘straffe’ nasmaak.

Niet mijn favoriet dus. Maar misschien wel een favoriet van jou? Wat kan je er dan goed bij eten?

Wat eet ik bij de borrel?

Kies bij de borrel voor een romige koemelkkaas zoals een boerenkaas, knoflookgamba’s, gerookte zalm of andere vette vis of een lekker stukje sushi.

Wat eet ik bij het diner?

Schaal- of schelpdieren zoals kreeft passen hier goed bij, een kruidige curry met rijst, tonijn of kies voor een romige pasta met kip.

How about you?

Heb jij deze wijn al eens geproefd? Een andere viognier, of een andere wijn van de ‘Wild Pig’ collectie? Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Proefnotitie

Land/streekFrankrijk, Languedoc
DruivensoortViognier
WijnhuisWild Pig
Kleur/helderheidLichtgeel
Geur/aromaAbrikoos, citrus, perzik
SmaakVol, fruitig, 'straf'
Alcohol12,5%
Lekker bijSchelp- en schaaldieren, romige koemelkkaas, kruidige curry, romige pasta
Prijs (Albert Heijn)€5,99
Beoordeling

Lees snel verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.