blogpagina

Wijn drinken in Amsterdam, drie tips!

Wijn in Amsterdam

Binnenkort een dagje naar Amsterdam? Waar kan je dan terecht voor een lekker wijntje? Ik ben pas in onze hoofdstad geweest en heb wat leuke wijntips voor je, lees snel verder!

Als je net zo dol op wijn bent als ik, ben je bij een dagje weg vast ook opzoek naar leuke wijnbarretjes. Ik ben in Amsterdam bij twee totaal verschillende wijnbarretjes geweest en ben op bezoek geweest bij Chateau Amsterdam.

Wijncafé Worst

Iets verder van het centrum, aan de Barentszstraat 171 ligt wijncafé Worst. Het moment dat we hier binnenlopen, ben ik al fan. Het is gezellig druk en de sfeer is hier heerlijk, lekker knus, huiselijk. We nemen plaats aan de bar die aan de open keuken grenst. De bediening vraagt waar we zin in hebben en schenkt voor mijn vriend een lekkere witte wijn met body in: een witte Rioja. Ik heb zin in een stevig glas rood en heb geluk want er stond nog een speciaal flesje open, een heerlijke Barolo. Tsjah, bij wijncafé worst moet je natuurlijk ook wat eten, rara wat namen we? Worst! We bestelden een plank met allerlei soorten vleeswaren: huisgemaakte paté, ibericoham, chorizo en nog veel meer. Hier kregen we ook lekker vers brood bij. Genieten geblazen!

Worst, wijn in Amsterdam

Wijnbar 4850

Helemaal aan de andere kant van Amsterdam, dichtbij het Oosterpark, ligt wijnbar 4850. We hadden geluk, we kwamen rond etenstijd aan maar er was nog een plekje vrij waar we lekker een borrel konden drinken. De ambiance is hier anders dan bij wijncafé Worst waar we net vandaan kwamen. Het is binnen mooi Scandinavisch ingericht, met niet teveel poespas. Er staan leuke, mooie wijnen op de kaart. Ik ging voor een oranje wijn en mijn vriend koos een viognier. De wijn wordt aan tafel ingeschonken en je krijgt bij elke wijn het verhaal achter de fles te horen. De menukaart voor het diner zag er veelbelovend uit, alleen zaten we nog vol van de lading worst 😉 Qua hapjes was de keuze niet reuze, het waren meer echt gerechten dan fingerfood. Dit kan ook komen doordat we hier precies rond het diner waren. We gingen voor simpel: gerookte amandelen en brood met boter. Misschien komen we nog wel eens terug om lekker uitgebreid te tafelen, dan zit je hier helemaal goed.

4850 Wijn in Amsterdam

Chateau Amsterdam

Aan het begin van de middag zijn we bij iets heel anders geweest: Chateau Amsterdam. Hier wordt dus echt wijn gemaakt, midden in de stad. Wat een gaaf concept! Je kan hier terecht voor een rondleiding en proeverij. In deze blog lees je meer over Chateau Amsterdam en wat je hier kan doen (en proeven). Zeker een aanrader.

chateau amsterdam

Hatselfats, drie leuke wijntips voor als je naar Amsterdam gaat, helmaal voor niks 😉 Dus, even voor de duidelijkheid: wil je lekker, gezellig borrelen met heerlijke wijnen en bijzondere lekkere hapjes  (worst)? Dan is wijncafé Worst echt the place to go. Wil je lekker uit eten met goede wijn? Ga dan naar Wijnbar 4850. En wil je erachter komen welke wijnen in Amsterdam worden gemaakt bezoek dan zeker Chateau Amsterdam!