blogpagina

Uit eten bij Brasserie Amable in Kamperland

Brasserie Amable Kamperland

Bijzondere plekjes, ik ben er gek op. In Kamperland, the place to be 😉 vind je brasserie Amable. De brasserie zit in een voormalig hervormde kerk, alleen om die reden zou ik al een kijkje nemen. Moet je ook eens langs voor het eten en de wijn? Ik ging op onderzoek uit!

Wilt u de krant, uh kaart, zien?

De kaart past helemaal in de knusse sfeer van de brasserie, er ligt namelijk geen menukaart voor je maar de Amabelse Bode. Het lijkt net de krant van vroeger, in het zwart-wit. De kaart is uitgebreid. Je kunt hier niet alleen terecht voor het diner, je kunt ook een kopje koffie met wat zoets nemen of in de middag lekker lunchen. Tijdens het diner is er voor ieder wat wils: ga je voor de Zeeuwse mosselen, een steak, de ribfingers of een vega Portobello packetje? Voor de kleintjes is er ook genoeg te happen, tijdens het wachten zit er een leuke kleurplaat in de krant.

Brasserie Amable Kamperland

Wijntje erbij?

Voor wijn ben je hier aan het juiste adres, niet alleen heeft de kaart een leuke selectie aan wijnen, ook staat bij elk voor- en hoofdgerecht een wijn en bier suggestie. Daar hou ik nou van!  Naast de suggestie staat er ook nog een korte uitleg de wijn (of het bier). Toevallig kende ik al een aantal van deze wijnen en dat zijn zeker wijnen met kwaliteit.Brasserie Amable KamperlandBrasserie Amable Kamperland

Wat kies jij?

Wij dronken eerst een viognier bij de Pastry pulled porc. Een pasteitje met pulled pork, smaakte goed! De wijnsuggestie was eigenlijk een Lucarelli (Italiaans rood) maarja, soms ben ik eigenwijs. Ik kende de viognier die ze hier schonken en had daar nou eenmaal zin in 😉 Bij het hoofdgerecht heb ik de wijnsuggestie wel gevolgd, ik ging voor de ribfingers en mensen ik overdrijf niet: dit was echt zooo lekker! Heerlijk mals en superlekker gemarineerd, met onder andere appelstroop en gerookte paprika. Echt een aanrader! De wijn van de suggestie: Bel Air Merlot, was een goede match. We hadden iets te vieren dus we namen ook nog een dessert. Ik ging voor het dessert herfstchocolade in combinatie met een sherry: Alvaro Domecq Pedro Ximenez Sherry. Ook dat was smullen.

Brasserie Amable Kamperland

Een keer lekker eten in een aparte, knusse locatie? Dan is Amable echt een aanrader!