blogpagina

Review rosé: Tussock Jumper, Jumbo

grenache rose jumbo

Het is (nog even) weekend, dus tijd voor wijn en lekker eten. Gister speciaal om een lekkere gegrilde kip geweest, daar trok ik een heerlijke grenache rosé bij open van de Jumbo. Laten we ‘m dan maar meteen reviewen, hebben jullie er ook wat aan 😉

Grenache is een veelzijdige rode druif, je kan rode wijn drinken van alleen de grenache druif, maar je komt hem ook vaak tegen in blends (wijnen van verschillende druivensoorten). Binnenkort schrijf ik een blog over een bekende blend met grenache. Oke, to the point: er wordt dus ook rosé gemaakt van deze druif, lekker? Ik vind van wel!

Geur en Kleur

De rosé heeft een licht (zalm)roze kleur, zoals veel roséwijnen uit de Provence. Als ik de wijn lekker laat walsen ruik ik heerlijk rood rijp fruit (aardbei en framboos) en een beetje kruidigheid. Jummie, dat ‘ruikt’ naar meer.

grenache rose

Smaak, wijn en spijs

Tijd om lekker ordinair te slurpen, ja mensen als je een wijn écht goed wilt proeven moet je lekker slurpen, daar wijd ik ook nog weleens een blogje aan. Het is een heerlijke frisse rosé maar heeft ook wel echt een bite, hij blijft redelijk lang ‘hangen’. Hierdoor is de wijn ook met wat steviger eten te combineren zoals rood vlees of gerechten met veel kruiden.

Wine o ‘clock

Tijd voor een borrel, wat kan je hier nou lekker bij combineren? Ga voor simpel en trek een zak japanse mix open (precies wat ik nu eet en drink tijdens het schrijven van deze blog). Wil je iets meer uitpakken met hapjes? Kies voor een lekkere serranoham of serveer er lekkere gamba’s bij, smullen!

En daarna?

Trek je nog een flesje open en is het ondertussen tijd voor het diner? Zoals ik eerder al schreef kan je deze wijn prima combineren met rood vlees, dus leg je biefstukje maar op de barbecue! Andere goede combo’s zijn pizza, gegrilde kip (zoals ik gister at) of gegrilde groente.

Zin in een frisse rosé met een bite? Dan zou dit zomaar een match kunnen zijn!

[table id=14 /]