blogpagina

Review rosé: Chateau Beaulieu, Sligro

Aix rosé Sligro

Toen ik deze leukerd zag staan bij de Sligro werd ik meteen geprikkeld. De fles valt op omdat hij er anders uit ziet dan de standaard flessen en het is een rosé uit de Provence, die me meestel erg goed smaakt. Genoeg redenen om hem te testen!

Coteaux d’Aix-en-Provence

Het gebied waar dit flesje wijn vandaan komt. Dit wijngebied ligt ten noorden en westen van de stad Aix-en-Provence in Frankrijk. De wijnstokken groeien op hellingen van vulkanische grond, dit maakt het echt een toplocatie voor wijngaarden. De druiven krijgen namelijk genoeg zon en de temperatuur is door het hoogteverschil iets lager. Hierdoor blijven er genoeg zuren in de druiven om de wijn lekker fris te houden. De vulkanische grond zorgt ook voor een frisse druif.

Kleur en geur

De rosé heeft een lichte, zalmroze kleur. Het ziet eruit als een lekker frisse, droge rosé. Ik ruik er aardbeien en zwarte bessen in, het water loopt me al bijna in de mond, inschenken maar!

Smaak, wijn en spijs

Precies wat ik dacht, een heerlijke wijn. De smaak is fris, droog en kruidig. De wijn drinkt lekker weg, de afdronk is heel lang! Je proeft de wijn nog lekker lang na. Hmm verraderlijk, dit flesje is zo op… Misschien verstandig om er iets bij te eten 😉

Aix rose sligro

Wat eet ik bij de borrel?

Dit is echt wijntje die je lekker in de zon moet nuttigen. Wij aten er olijven bij en wat te knabbelen maar deze wijn is ook erg lekker met een jong kaasje. Moet je nog om boodschappen? Wraps met kruidenkaas en zalm smaakt er ook erg goed bij, smullen!

Wat eet ik bij het diner?

Deze wijn gaat echt super met een lekker visje. Maak een dorade klaar in de oven, bak een lekker tongetje of hap wat stukjes sushi weg. Laat die visjes maar zwemmen in de rosé 😉

Proefnotitie

[table id=17 /]