blogpagina

Review rode wijn: Pinot Noir Marlborough, Lidl

pinot noir lidl

Vanmiddag scheen het zonnetje nog, nu zit ik lekker cosy onder mijn kleedje, muziekje aan, katten op schoot, de regen tikt tegen de ramen maar ik zit lekker op de bank. Stiekem vind ik het niet erg dat de herfst een beetje gaat beginnen. Ik hou van de gezelligheid. Om er een heerlijk avondje van te maken mist er nog één ding… Precies: een lekkere rode wijn. Maakt deze pinot noir van de Lidl mijn avond compleet, of is het de domper van de dag?

Geur en kleur

Deze wijn barst van de geur, het eerste wat ik ruik zijn pruimen. Ook ruik ik goed gedroogd fruit en een klein beetje een ‘gerookte’ geur. Smells nice! Ik vind de wijn er ook echt goed uitzien, dat klinkt misschien gek maar het valt echt op dat de wijn zo mooi helder is. De kleur is een beetje lichtpaars, de randen zijn waterig en de wijn is dus glashelder, je kan er doorheen kijken.

pinot noir lidl

Smaak, wijn en spijs

Mijn favoriete gedeelte, het proeven. Yes, it’s good! De wijn is licht en soepel, maar heeft wel flink veel smaken. Eigenlijk een ideale wijn voor een avond als deze, lekker op de bank, relaxed met een prima wijntje, love it.

Om er nou écht een droomavond van te maken missen we nog wat te snacken natuurlijk. Wat eet je hier het best bij?

Wat eet ik bij de borrel?

De beste combinatie is natuurlijk wijn en kaas. Snij bij deze wijn een lekker stukje Port Salut aan of ga voor olijven met Fetakaas.

Wat eet ik bij het diner?

Kenners zeggen dat er geen één wijn zo goed matcht met eend dan pinot noir. Niet zo’n fan van eend of geen idee hoe je dit klaar moet maken? 😉 Een lekker biefstukje of gegrilde lamskoteletjes met aardappeltjes gekruid met tijm past hier ook heel goed bij. Of ga op de Italiaanse route voor een van mijn favoriete gerechten: risotto met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en paddenstoelen. Ik krijg er nu al zin in.

Al met al een heerlijk wijntje voor een leuke prijs, zeker het proberen waard!

Proefnotitie

[table id=18 /]