blogpagina

Review witte wijn: Terre Allegre, Trebbiano

review trebbiano

Zin in een wit wijntje? Probeer eens iets anders dan waar je normaal naar pakt. Bijvoorbeeld een Italiaanse trebbiano. Terre Allegre betekent vrolijke landen. Van Italië word ik zeker vrolijk, van deze vino ook? Tijd voor een test!

Trebbiano

Trebbiano is het meest aangeplante druivenras in Italië. Dit druivenras wordt veel gebruikt in blends, dus wijnen met meerdere druivenrassen. De wijn die ik vandaag test is gemaakt van 100% trebbiano en dus niet gemixt. Ik vind het leuk om wijnen van één ras te proeven, zo kan je op en duur de verschillende wijnen herkennen. Natuurlijk gaat een lekkere blend er ook altijd in! 😉 Laten we deze Italiaanse jongen eens gaan proeven.

Geur en kleur

De kleur heeft wat weg van licht stro. Je moet je best doen om de wijn goed te kunnen ruiken, lekker walsen die wijn, hoppa! Toch kan ik aardig wat geuren herkennen. Ik ruik sappige meloen, appel, perzik en een beetje citroenschil. Als je echt je best doet, ruik je ook nog iets ziltigs. Aan de geur te ruiken, lijkt het me een echt zomerwijntje.

review trebbiano

Smaak – wijn en spijs

Sí, precies wat ik dacht: een echte zomerwijn. De wijn is soepel en fruitig. De intensiteit van de smaak is niet zo groot en de afdronk (nasmaak) ook niet erg lang. Voor nu zou ik eerder iets anders pakken, maar in de zomer is dit genieten. Een lekker koud glas op een zomerse dag. De wijn heeft 11% alcohol dus dat is ook mooi voor op warme dagen. Wat pak je er dan bij om te snacken?

Wat eet ik bij de borrel?

Vishapjes zoals gamba’s, harde kaasjes of vitello tonata zijn een goede match! Als het maar niet te overheersend is. Eet je hier wasabi crackers bij dan proef je niks meer van de wijn.

Wat eet ik bij het diner?

Deze wijn matcht goed bij de meeste pastagerechten, dat kan een pasta pesto zijn, een pasta met witte saus en zalm of als je lichter wilt dineren: een heerlijke pastasalade met prosciutto. Italiaanser kan het niet!

Al met al: een lekkere maar simpele wijn. Is dat erg? Nee! Het is namelijk echt een allemansvriend voor een leuke prijs (€5). Een uitkomst op je tuinfeest, op een warme dag of gewoon lekker op je balkon met je pastaatje. Lekker genieten zoals de Italianen dat doen, ciao!

[table id=23 /]