blogpagina

Review witte wijn: Signé Bourgogne Chardonnay, Jumbo

bourgogne chardonnay jumbo

Hou jij van witte wijn met body? Wie weet is deze chardonnay uit de Bourgogne dan wat voor jou. Te koop bij de Jumbo, ik testte ‘m alvast voor je!

Het druivenras chardonnay wordt over heel de wereld aangeplant maar komt oorspronkelijk uit de Bourgogne streek in Frankrijk. Chardonnay kan heel verschillend zijn, de één is fris de ander vol, de één misschien een beetje saai en bij de ander proef je weer van alles. Ik ben benieuwd naar deze fles van de Jumbo, let’s go!

Kleur & geur

De wijn is helder, goudkleurig en ruikt heerlijk naar ananas, peer en witte perzik. Ook ruik je een vleug natte stenen (mineraal). Hmm ik krijg echt zin om de wijn te proeven, de geur belooft veel goeds.

bourgogne chardonnay jumbo2

Smaak, wijn & spijs

De wijn is heerlijk rond, zacht in je mond maar heeft ook wat lekkere zuren, super in balans dus. Ik vind ‘m lekker sappig 😉 Ik zou ‘m ook zeker eens proberen als ik jou was. Maar wat eet je er dan bij?

Wat eet ik bij de borrel?

Gezellig borrelen gaat natuurlijk niet zonder een lekker hapje. Serveer bij deze wijn lekkere wraphapjes met roomkaas en gerookte zalm of toastjes met brie.

Wat eet ik bij het diner?

Al kun je chardonnay met veel gerechten combineren, onthoudt deze: chardonnay loves chicken. De neutrale smaak van kip gaat heel goed bij het romige, volle van een chardonnay. Met een lekker gebraden kippetje on the side sla je de plank dus zeker niet mis. Misschien leuk om te weten: chardonnay matcht ook goed met zoete aardappel, past dus super bij deze kip shoarma schotel met zoete aardappel, jummm. Verder gaat chardonnay heel goed met kreeft, paddestoelen, vis en, last but not least: room! Een lekker bord vol pasta met roomsaus en garnalen in look voor je neus? Chardonnay is the answer. Eggs benedict met hollandaisesaus? Chardonnay is een top idee!

Wat eet jij het liefst bij een fles chardonnay? Let me know!

[table id=29 /]