blogpagina

Review rode wijn: The Wanted Zin, Jumbo

the wanted zin

Tijd voor een review. Een rode wijn van de Jumbo deze keer. Is de fles echt zo ‘wanted’ als die beweert? Let’s find out!

Zinfandel uit Italië?

Toen ik het druivenras zinfandel op de fles zag staan, dacht ik automatisch: een flesje uit de VS. Zeker in combinatie met de opmaak van het etiket. Maar nee, I was wrong. Deze wijn komt uit Italië, uit Puglia. ‘De hak van de laars’. En dat is best een beetje gek want zinfandel heet in Italië eigenlijk primitivo. Wist je dat al? Dat precies hetzelfde druivensoort in het ene land een andere naam heeft dan in het andere land? Zo heet pinot noir in Duitsland spätburgunder en pinot grigio uit Italië heet in Frankrijk pinot gris. Om het allemaal lekker makkelijk te houden 😉 Een beetje raar dus, maar ach, de druif is hetzelfde. Laten we eens gek doen.

Kleur en geur

Schenk die wijn maar in! De wijn heeft een dieprode kleur en bij het inschenken komen de geuren op je af. Een mix van zwarte bessen, kersen, braam en een vleug vanille stuiven het glas uit. Hmm, klinkt dat eens even goed? Ik kan niet wachten om te proeven, daar gaan we.

Smaak, wijn en spijs

De wijn heeft een zachte, soepele smaak. Hij barst van het zwarte fruit en van vanille. Je ruikt en proeft vanille omdat de wijn in Amerikaans eiken vaten heeft gelegen. Ah kijk, misschien daarom de keuze voor zinfandel op het etiket? Als je het niet zou weten, lijkt het inderdaad een Amerikaanse wijn te zijn. Het is ook best een stevige jongen, met 14,5% alcohol.  Door al dat zwarte fruit en die vleug vanille, heeft de wijn veel smaak. Je zou misschien wel kunnen zeggen dat je een klein zoetje proeft. Ik vind ‘m zeker het proberen waard! Dus hop, gooi eens een fles in je winkelmandje en plop (oke, draai) ‘m open! Wat eet je er dan bij?

Wat eet ik bij de borrel?

Heerlijk met gerookte amandelen, helemaal top met manchego!

Wat eet ik bij het diner?

Perfecte combi met een hamburger van de barbecue, of ga toch op de Italiaanse tour en combineer ‘m met een pizza met gerookte ham. Liever geen vlees? Gegrilde groenten zoals paprika, pompoen of geroosterde tomaat smaken ook top bij deze wijn.

Proost!

[table id=34 /]