blogpagina

Coravin: wijn drinken uit een dichte fles

Hoe werkt een Coravin

Yes, ik heb een Coravin! Hiermee drink je wijn uit een dichte fles. De fles leg je daarna gewoon weer terug bij je voorraad en bewaar je net zo lang als de volle flessen. Hoe? I’ll tell you!

Vandaag testte ik voor het eerst mijn Coravin. Wat ben ik daar blij mee en wat spannend om het voor ‘m voor het eerst te proberen. Dit mooie apparaatje zorgt ervoor dat ik nog veel meer wijnen kan proeven en reviewen zonder steeds de hele fles leeg te drinken. Daarnaast is het ook een uitkomst als je lekker uitgebreid kookt voor vrienden met een goede fles wijn. Je kan alvast lekker voorproeven.

Hoe werkt een Coravin?

Het apparaatje heeft een dunne holle naald die dwars door kurken prikt. Je zet de Coravin op de kurk en duwt ‘m naar beneden. Je houdt de fles schuin boven je wijnglas en dan druk je op het knopje. Het knopje spuit argongas in de fles, wat ervoor zorgt dat er wijn uit komt. Je drukt een paar keer op het knopje, tot je zoveel wijn hebt als je wil, en je houdt de fles weer rechtop en trekt de naald eruit. Voila! De kurk sluit zichzelf meteen weer. Je kan de fles op z’n kop houden maar er komt geen druppel uit. Het gas vult de lege ruimte in de fles dus zuurstof komt er niet in. Je bewaart de fles nu weer zo lang je wil, net zo lang als je andere flessen. I-de-aal.

coravin

Wat nou als ik een schroefdop heb?

De naald gaat dus makkelijk door de kurk heen. Ik hoor je al denken: wat nou als er een schroefdop op de fles zit? Good question! Hier zijn speciale schroefdoppen voor gemaakt door Coravin. Je haalt de schroefdop eraf en plaatst de speciale dop erop. Met deze dop doe je daarna precies hetzelfde als hierboven staat. Je fles wijn blijft dan 3 maanden houdbaar. Voor siliconen kurken is er volgens mij geen oplossing. Dan moet de fles tóch maar in één keer leeg. Ook geen ramp toch? 😉

Lijkt het jou ook wat, een Coravin?