blogpagina

Review rode wijn: Navajas Rioja Hema

Rioja Hema review

Tijd voor een nieuwe review, dit keer een rode wijn van de Hema. Lekker of niet? Laat ik jullie niet langer in spanning houden 😉

Ik ben gek op Rioja. Veel mensen denken dat Rioja een druivenras is maar dit is niet waar. Rioja is de streek in Spanja waar de wijn wordt gemaakt. De druivensoort die hier het meest wordt gebruikt voor rode wijn is tempranillo. Deze druif geeft heerlijke wijnen met veel body.

Geur en kleur

De kleur is mooi kersenrood en de wijn ruikt fruitig, naar rijp rood fruit. Ik ruik vooral kersen en zwarte bessen. Als je goed ruikt, ruik je ook nog een vleugje hout en vanille. Dit beloofd veel lekkers. Proeven die handel!

Rioja Hema review

Smaak, wijn en spijs

Het leukste gedeelte, proeven! De wijn is lekker zacht, vol van smaak en nodigt uit om nog een glaasje te nemen 😉 De wijn is toegankelijk, ik denk dat veel mensen het een lekker wijntje vinden. Perfecte wijn voor een feestje bij je thuis. De prijs is ook leuk, voor zes euro koop je een flesje bij de Hema. Natuurlijk is dit niet de meest complexe Rioja die ik ooit heb geproefd, maar wat wil je voor die prijs? Qua prijs/kwaliteit zit je hier gebakken.

Wat eet je hierbij?

Deze wijn is heerlijk bij een biefstukje, een lekkere hamburger of een kruidig pastagerecht. Liever een borrelhapje? Maak er eens deze heerlijke gehaktballetjes in ketjapsaus bij. Als dat geen smullen wordt..

Welke rode wijn serveer jij vaak op een feestje?

[table id=21 /]