blogpagina

Review rode wijn: La Tulipe Merlot, AH

La Tulipe merlot Ilja Gort

De Slurp wijnen van de Albert Heijn ken je vast wel. Tijd om een andere wijn van Ilja Gort te proberen, La Tulipe Merlot. Als de smaak net zo goed is als Ilja’s passie voor wijn en gevoel voor humor dan komt het vast helemaal goed!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik misschien wel ietsiepietsie bevooroordeeld ben, ik vind Ilja Gort namelijk geweldig. Zo kijk ik bijvoorbeeld altijd met veel plezier naar Gorts wijnkwartier waar hij op een hele leuke, toegankelijke manier alles verteld over wijn. Wijn moet gewoon lekker zijn en je moet ervan genieten. Al dat chique gedoe en al die poeha is niet nodig, helemaal mee eens. Tijd om dit flesje open te knallen (of draaien in dit geval) en er lekker van te genieten!

La Tulipe merlot Ilja Gort

Geur en Kleur

De kleur van deze wijn is dieprood, je kijkt er niet doorheen. De intensiteit van de geur is niet heel groot maar ik ruik wel duidelijk rijp rood fruit, vooral rode bessen. Tijd om te gaan slurpen! 

Smaak- wijn en spijs

En dan nu: proeven! Dit is een lekker fruitig, zacht rood wijntje. Echt een wijn die toegankelijk is, waarvan je (bijna) zeker weet dat je gezelschap er ook van geniet. De wijn is lekker soepel en drinkt makkelijk weg. Wil je je bezoek helemaal in de watten leggen? Eet er dan wat lekkers bij. 

Wat eet ik bij de borrel?

Drink deze wijn op een regenachtige herfstavond lekker bij de kachel. Zet een muziekje aan (of Gorts wijnkwartier) en eet er een heerlijk toastje met brie bij, zie je jezelf al zitten?

Wat eet ik bij het diner?

Deze wijn past goed bij gerechten met niet té uitgesproken smaken. Zoals een lekkere hamburger, een biefstukje of een hartige taart. Doordat dit een fruitige en soepele wijn is, kun je deze ook goed combineren met een stukje vis.

La Tulipe merlot Ilja Gort

Wil je een leuke fles met een lekker wijntje die waarschijnlijk bij iedereen in de smaak valt? Dan is deze merlot zeker het proberen waard!

Proefnotitie

[table id=20 /]