blogpagina

Review dessertwijn: Waterford Heatherleigh

Dessertwijn Waterford Heatherleigh

Ik ben dol op toetjes. Een lekkere chocolademousse of Italiaanse tiramisu, heerlijk. Je kan me ervoor wakker maken. Een dessertwijn vind ik een toetje opzich. Kan je me ook wakker maken voor deze Zuid-Afrikaanse dessertwijn of laat je me beter liggen? Lees het snel!

Voor ik veel met wijn bezig was had ik eigenlijk nog nooit een dessertwijn op. Ik dacht dat ik het maar niks zou vinden, zoete troep. Tot we bij de eerste wijncursus een glaasje dessertwijn proefden. Er ging een wereld voor me open, wat was dat lekker! Zo’n intense kleur, geur en smaak, i like it!

Waterford, Stellenbosch

Ik heb deze fles cadeau gekregen. Kijk, dat zijn de betere cadeautjes! 😉 De wijn komt uit Zuid-Afrika, Stellenbosch van het wijnhuis Waterford. Stellenbosch staat hoog op mijn bucketlist. Wat lijkt het me gaaf om een keer naar Zuid-Afrika te gaan. Ben jij weleens in Stellenbosch geweest? Ik ben super benieuwd naar ervaringen. Maar goed, ik dwaal af, let’s taste it!

Dessertwijn Waterford Heatherleigh

Geur en Kleur

Door alleen de kleur beeld ik me al helemaal in hoe de wijn zal ruiken en proeven. De kleur is donkergeel/goudgeel. De viscositeit (stroperigheid) is hoog, dat is vaak bij dessertwijntjes. De geur spat uit mijn glas, oh wat ruikt dat lekker! Ik ruik heel duidelijk abrikoos, een vleugje honing en vanille. Tijd om te proeven!

Smaak – wijn en spijs

Precies wat ik dacht, je proeft alle geuren terug in de wijn. Het heerlijke zoete van de abrikozen en de vanille. Wat ik lekker vind is dat de dessertwijn zoet is, maar ook voor een dessertwijn een lekker frisse afdronk (nasmaak) heeft. Hij is heel goed in balans. Je proeft echt dat dit een goede kwaliteit is. Ogen dicht en je waant je helemaal in Zuid-Afrika, ge-nie-ten.

Dessertwijn Waterford Heatherleigh

Zoals ik eerder al zei is een dessertwijn voor mij op zichzelf al een toetje, ik eet er eigenlijk nooit iets bij. Wil je hier toch iets lekkers bij maken? Kies dan voor een simpel dessert met chocolade. Bijvoorbeeld chocolade madeleines.

Eindoordeel: mag je me wakker maken voor dit wijntje? Yes, zeker weten!

Proefnotitie

[table id=19 /]