blogpagina

Review bubbels: La Tulipe Sparkling, Albert Heijn

review la tulipe sparkling AH

Binnenkort iets te vieren of zin om je ‘gewone’ dag om te toveren in een feestje? Dat vraagt om bubbels! Ik testte de La Tulipe Sparkling van de Albert Heijn. Is het een blijvertje? Je leest het hier.

Ilja Gort

Wist je dat de La Tulipe en Slurp wijnen van wijnboer/wijnschrijver Ilja Gort zijn? Misschien ken je hem van Gorts wijnkwartier op NPO, een boek of één van zijn andere programma’s. Al zijn wijnen zijn biologisch en vegan. Ik testte eerder al de merlot van La Tulipe, die viel in de smaak. Nu zijn de bubbels aan de beurt! Je haalt deze fles gewoon tijdens je wekelijkse boodschappen, bij de AH. Hij kost acht euro, kijk dat is niet mis natuurlijk. Als ‘ie dan ook nog lekker is, is het al helemaal feest. Laten we dat eens gaan testen (wat heb ik het toch slecht).

Geur & kleur

De kleur van de wijn is licht strogeel en aan de wijn te zien zit er aardig veel koolzuur in, dat bubbelt flink! Een geur herkennen is bij mousserende wijn vaak lastig te bepalen. Hij ruikt fruitig, als je heel goed ruikt ruik je groene appeltjes, jum!

Smaak, wijn & spijs

Yes! Tijd om te proeven. De wijn is droog, maar niet strak droog. Dit maakt de wijn lekker toegankelijk, ideaal dus op een feestje waar je samen met al je vrienden wil toasten. De bubbels gaan flink tekeer en zijn aanwezig, lekker knallen dus. Bij wijn hoort wat te knabbelen, wat eet je er hier dan bij?

Wat eet ik bij de borrel?

Deze bubbel is een echte borrelwijn, je kunt ‘m met van alles nog wat combineren. Een paar tips: (gefrituurde) kip hapjes, super bij bubbels! Of kies voor toastje met gerookte zalm of paté, dadels met spek of gewoon simpel een bakje naturel chips. Zout combineert namelijk top met bubbels. Klaar met de borrel? Tijd voor het diner!

Wat eet ik bij het diner?

Knisperende bubbels gaan goed bij knapperig eten, wat dacht je van een lekkerbekje, kippetje of een salade met knapperige croutons en gerookte vis? Deze bubbel combineert ook goed met de Aziatische keuken, bijvoorbeeld met een licht pittige curry.

Binnenkort bij de appie? Ik zou zeggen: geef deze bubbels eens een kans en plop ‘m binnenkort open, gezellig met vrienden, of lekker alleen!

[table id=30 /]