blogpagina

Review rode wijn Albert Heijn: Undurraga merlot

undurraga merlot ah review

Het is weer tijd voor een review! Nu de paraplu weer regelmatig open moet, pak ik vaker naar een lekker rood wijntje. Deze Unduragga merlot van de Albert Heijn had ik al vaak gezien maar nog nooit geprobeerd. Daar kwam vandaag verandering in. Een aanrader? Je leest het hier!

Stiekem vind ik het niet erg dat de herfst in zicht is. Tuurlijk hou ik van de zomer, lekker wijn pimpelen op het terras en genieten van het zonnetje. Toch hebben de herfst en de winter iets knus, lekker bij de kachel, muziekje aan en een goed glas wijn on the side. Mijn oog is in de AH al meerdere keren op deze fles gevallen, tijd om ‘m eens te proberen.

Geur & Kleur

De wijn heeft een mooie, diepe robijnrode kleur. Steek je neus in het glas en je ruikt zwarte bessen, pruim en een gerookte geur. Een beetje tabak-achtig. Hij ruikt als een ‘warme’ wijn, ja dat klinkt gek maar misschien begrijp je wel wat ik bedoel 😉 Tijd voor het leukste gedeelte, proeven!

undurraga merlot ah review

Smaak, wijn & spijs

De wijn heeft een volle, fruitige smaak en is heerlijk zacht in je mond. Ik vind het voor deze prijs echt niet tegenvallen, je koopt ‘m namelijk voor €4.99 bij de Albert Heijn! Komen er vrienden langs of vier je je verjaardag? Ik denk dat deze wijn bij de meeste wijndrinkers prima in de smaak valt, hij is zacht, smaakvol en toegankelijk. Kortom: een allemansvriend. Wat serveer je er dan bij?

Wat eet ik bij de borrel?

Een lekker Gouds kaasje, spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum of lekkere nootjes. Deze wijn combineert vrij makkelijk.

Wat eet ik bij het diner?

Door de zachte, maar toch aardig stevige smaak gaat deze wijn goed met enchiladas of burritos. Of wat dacht je van hamburgers of chili con carne? Ook een topper in combinatie met barbecuesaus. De keuze is reuze!

Ga jij deze wijn ook proberen? Laat me weten wat jij ervan vindt! Cheers!

[table id=31 /]