blogpagina

Deze wijn drink je bij pasta pesto

deze wijn bij pasta pesto

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin in een lekker gerecht met verse ingrediënten? Een pasta pesto maak je supersnel zelf. Schenk er dan ook nog de juiste wijn bij en het is genieten geblazen, belissimo!

Als je wijn en spijs combineert, zoek je eigenlijk harmonie. Dus dat ze op elkaar lijken. Bij een frisse salade bijvoorbeeld wil je ook een frisse wijn. Bij een stevig gekruid biefstuk wil je ook een stevige, kruidige rode wijn. In sommige gevallen zoek je juist totaal het tegenovergestelde. Denk bijvoorbeeld aan een dessertwijn met sterke blauwe kaas. 

Pesto

Groene pesto heeft een kruidige, frisse, ‘groene’ smaak met knoflook, basilicum en pijnboompitjes. We zoeken dus een wijn dit ook fris is, iets kruidigs heeft en een beetje die ‘groene’ smaak heeft. Kies voor een Italiaanse vermentino of een Oosterijkse grüner veltliner. Dit zijn allebei frisse wijnen met iets van kruidigheid, ‘ iets groens’ en dat past goed bij het groene kruidige van de basilicum.

De lekkerste pesto van La Cucina di Tim

Een poosje geleden heb ik samen met Tim van La Cucina di Tim live op Instagram pasta pesto gemaakt. Tim is half Italiaans en weet dus wel hoe je zo’n pasta in elkaar draait 😉 Ik koos er twee wijnen bij uit de supermarkt om erbij te testen. Echt een aanrader om Tim z’n pasta pesto eens te proberen, heel makkelijk om te maken en echt smullen! Check het recept hier.

We dronken er deze vermentino bij van de Albert Heijn en deze grüner veltliner van de Jumbo. Het waren beide goede combinaties. Als ik een voorkeur moet aangeven is dat de vermentino van de Albert Heijn. Deze is iets zachter in je mond en in het recept van Tim gaat er ricotta door de pesto. Dit zorgt ook voor een lekkere, zachte smaak in je mond.