blogpagina

3 x waar je een wijnfles ook voor kunt gebruiken

deegroller wijnfles

Oke, geef maar toe: jij koopt ook weleens een fles wijn omdat ‘ie zo mooi is’ of zo’n leuk etiket heeft. Gek eigenlijk, het gaat toch om de wijn die er in zit? Tsjah, iedereen is er soms schuldig aan, ik ook. Hoe raar is het dan eigenlijk dat, zodra de fles leeg is, je deze zo weer in de glasbak gooit? Waarom doe je er niet wat anders mee? Tijd voor wat inspiratie!

Romantische kandelaar

Hoe leuk is het om je mooiste flessen of de flessen met een mooie herinnering, om te toveren tot romantische kandelaar? Nou is het natuurlijk het meest ideaal als het kaarsvet dan zo mooi langs de wijnfles naar beneden loopt. Hier kan je het best druipkaarsen voor gebruiken.

wijnfles kandelaar

Drip, drip

Kan je die druipkaarsen -net als ik- nergens vinden en heb je -net als ik- geen geduld om ze online te bestellen en te moeten wachten? Je kunt ook gewone dinerkaarsen gebruiken. Maar je raad het al: deze druipen niet of nauwelijks. Een tipgever vertelde me: zet de kaars in de tocht. Ik zette hem voor het raam. Voor ik het wist was de kaars op, maaaar zaten er flink wat mooie druipers op de fles! En op de vensterbank… en op het kozijn… en op de vloer. Je moet er wat (poetswerk) voor overhebben 😉 Misschien slim om de vensterbank + het kozijn toch even af te dekken met bijvoorbeeld wat aluminiumfolie. Of je fikst druipkaarsen, dat kan natuurlijk ook.

Hij pas niet

Nog een tip! Een dinerkaars past meestal net niet in de opening van de fles. Ga niet zitten stuntelen met een mesje om er steeds wat af te schrapen, gebruik een aansteker! Verwarm de onderkant van de kaars zodat deze een beetje smelt en je kan hem er zo inzetten, zo zit de kaars goed stevig in de wijnfles.

 

Je beste vriend in de keuken

Ik heb het niet vaak maar soms heb ik zo’n ingeving om op een zondagmiddag te gaan bakken. Muziek aan, wijntje erbij, schort aan, recept gegoogeld, klaar om te beginnen. Benodigdheden: deegroller, shit.. die heb ik niet. Wees niet gevreesd, pak een lege –of volle, als je spierballen wilt kweken- wijnfles, wrijf hem in met wat bloem, there you go! Bakse!

deegroller wijnfles

Je fleurt er helemaal van op

Word jij net als ik ook zo vrolijk van planten en bloemen? Laat voortaan die vaasjes in de winkel maar staan, wijnflessen zijn veel leuker! In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer of op het balkon, overal staan deze ‘vaasjes’ leuk. Je fleurt er je hele huis mee op.

vaas wijnfles

 

Zomaar een paar tips waarop jij op een leuke manier kunt recyclen! Gebruik jij je wijnflessen nog voor andere dingen? Let me know!