blogpagina

Review rode wijn: Duc de la Forêt, Réserve

GSM blend

Nu er af en toe weer een buitje valt en het al weer wat sneller donker is, heb ik meteen meer zin in een lekker rood wijntje. Tijd voor een review! Ik zocht een lekker flesje uit bij de slijterij, een Franse GSM-blend, goede keuze? Lees snel verder!

GSM

Nee, daar bedoel ik geen mobiele telefoon mee. Deze wijn is een blend van drie druivenrassen: grenache,  syrah en mourvèdre. Deze mix wordt dus GSM genoemd. Veel wijnen uit Zuid-Frankrijk bestaan uit deze druivenrassen. Een hele goede combinatie als je het mij vraagt. Grenache heeft vooral aroma’s van rood fruit zoals frambozen en aardbeien, syrah voegt hier een dosis kruidigheid en een subtiel pepertje aan toe en mourvrède brengt aardse aroma’s mee, zoals: kersen, leer en truffel. Met deze blend heb je dus het totaalpakket te pakken 😉

Geur en Kleur

De wijn heeft een donkerrode, ‘volle’ kleur en ruikt heerlijk. Je ruikt goed het rode fruit en zwarte bessen. Als ik goed ruik kan ik ook het pepertje uit de syrah ontdekken. Hmmm tijd op te proeven!

GSM-blend

Smaak, wijn en spijs

De wijn smaakt heerlijk vol en zacht, heeft zeker body maar is niet té heftig. Hij drinkt lekker weg. De afdronk is lang, je proeft de wijn nog lekker een poosje na, extra lang genieten dus 😉 Wat eet je hierbij?

Wat eet ik bij de borrel?

Eet bij deze wijn een lekker stuk(je) Franse kaas, bijvoorbeeld brie of camembert, eet dit met een toastje, een stokbroodje of pak eens lekker uit en maak zo’n fantastisch borrelbrood.

Wat eet ik bij het diner?

Deze wijn is goed te combineren met kruidig eten, gegrilde groenten, (rood)vlees of een lekkere pasta.

Proefnotitie

[table id=15 /]